dinsdag 5 maart 2013

Bomen in beeld


Om voor onszelf een beter beeld te krijgen waar welke bomen nu staan, hebben we hieronder een handig overzichtje gemaakt Het maakt in een oogopslag duidelijk waar de pruimen, appels, peren, kersen en walnoten staan.
In het weekend wilden Stefan, Jelle en Vienna ook graag de nieuwe aanwinst zien. Ze kijken uit naar de stoofperen, de Gieser wildeman. Die kennen ze nog goed van afgelopen najaar en winter. We hebben ze toen een paar keer klaargemaakt. Heerlijk, aldus de fijnproevers van de familie! Waarom zijn er daar geen twee van? De stoofperen waren overigens ook een groot succes als dessert op het kerstdiner.

Hoewel off-seizoen, het recept:
1 kg stoofperen (geschild), 50 gram suiker, water tot de peertjes net onder staan, 2 kleine stukjes pijpkaneel, 2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook), 1 dl rode wijn.

Schil de peertjes (met een scherp mesje, en kijk uit voor je vingers. De schil is stevig). Leg de peertjes in een stoofpan met de overige ingrediƫnten. Aan de kook brengen en op een laag vuur 2 tot 4 uur stoven tot ze gaar zijn. Het kookvocht is dan wat dik en stroperig. Zo niet, schep de peertjes er dan uit en kook het stoofvocht in tot het stroperig is. Verwijder de kaneel en citroenschil, en klaar. Zowel warm als koud heerlijk.
Lekker bij winterkost (zoals jachtschotel) en super als dessert met vanille-ijs en slagroom!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten