De eerst geplukte appel van 2013 is een Brabantse
Bellefleur. Het is ook de enige appel, maar wat voor een! In de beschrijvingen
wordt aangegeven dat het een ‘bonkige’ appel is. Het is inderdaad een karakteristieke appel,
niet zo’n mooi rondje als de elstarren die hier in de fruitschaal liggen. Als handappel minder geschikt, meer een keukenappel. Vooral een appel voor
in de appelmoes of om te bakken, of voor in de appeltaart misschien? Ze zijn
stevig en lang houdbaar, daar gaan we bij goede opbrengsten in de toekomst nog
veel plezier van hebben.
Maar ja, het is dit jaar maar één appel en daar is geen appeltaart van te bakken.We hebben ‘m in vijf stukken verdeeld en opgegeten.
Maar ja, het is dit jaar maar één appel en daar is geen appeltaart van te bakken.We hebben ‘m in vijf stukken verdeeld en opgegeten.
De oogsttijd van de Bellefleur is eigenlijk een maand later, maar we konden niet meer wachten. Het was wel even door de zure appel heen bijten, dusss.... Appels en peren kunnen geplukt worden als de eerste goede stukken fruit (dus niet de wormstekige) van de boom vallen. Dat risico hebben we in dit geval niet genomen.